Мед Атлант

Проти львівського сміття: прикарпатські поліцейські розмістили пости у трьох районах області. ВІДЕОСЮЖЕТ

За останні два тижні на Прикарпаття вночі неодноразово завозили фури сміття. Серед нього знайдено документи, які вказують на те, що найімовірніше воно зі Львова. Зараз правоохоронці у трьох районах області влаштували пости, щоб недопустити подібних випадків. Такі дії поліція і влада прийняла у понеділок, 4 липня. Того дня мешканці виявили понад 120 тонн сміття у Микитинцях.

Відтак, на пунктах в’їзду в область працівники нацполіції організували пости задля перевірки вантажу великогабаритних автомобілів, а голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук дав доручення створити робочу групу та виробити алгоритм дій, щоби попередити несанкціоноване ввезення сміття на територію Прикарпаття. Такі пости діють у трьох районах області – Тлумацькому, Долинському та Рогатинському. Всього постів є п`ять.
Франківські журналісти перевірили, як працює пост на Тлумаччині. Про це нижче дивіться у сюжеті.
Нагадаємо, 2 липня невідомі фури привезли і вивантажили в селищі Ланчин Надвірнянського району купи сміття. У ніч з 29 на 30 червня при в’їзді до Галича висипали дві фури. Його завезли і залишили зі сторони Львова. 21 червня на приватній території с. Хриплин Івано-Франківської області розвантажили декілька фур львівського сміття, хоча повинні були доставити папір для переробки. А в ніч з 23 на 24 червня в с. Тарасівка Тлумацької ОТГ незаконно розвантажили декілька фур відходів.
Опісля, 4 липня, виявлено сміття у Микитинцях. Правоохоронці і влада підозрюють, що до цього причетні місцеві мешканці, бо про цю території і маршрут будь-кому невідомо. Крім того, франківський депутат Андріан Волгін заявив у мережі Фейсбук, що готовий відвезти відходи до помешкання Садового.

У свою чергу, у Львівській ОДА кажуть, що це провокації певної політичної сили. Про це 5 липня на брифінгу повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, пише ZIK. З його слів, наразі сміття зі Львова офіційно приймають 15 полігонів із 20, які є на Львівщині. Інші області готові допомагати та приймати львівське сміття, однак до них раніше ніхто не звертався.

Додамо, за такі дії загрожує відповідальність за забрудення і псування земель, яка передбачена Кримінальним Кодексом України (Стаття 239). Також є адміністративна відповідальність згідно Статті 182 КУпАП: порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях

Більше у сюжеті МІСТА:
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...