Мед Атлант

Прокурор просить франківського патрульного здати закордонний паспорт, якого він немає

Сьогодні, 19 жовтня, в Івано-Франківську обирали міру запобіжного заходу працівнику Патрульної поліції Леоніду Гончаруку.

Нагадаємо, що в ніч на 19 червня працівники патрульної поліції Івано-Франківськ зупинили водія автомобіля”Skoda Octavia” за порушення правил ПДР. Підтримати водія та пасажирів прийшов відомий франківський активіст “Хімік”. Нетверезий водій тоді не пред’явив патрульним ні посвідчення водія, ні страхівку. Від освідування також відмовився.

Через півтора місяця суд визнав чоловіка винним за ст 130 (керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів,  що знижують їх увагу та швидкість реакції), і ст 185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовці).

Зазначимо, поліцейському напередодні оголошено про підозру вчинення кримінального правопорушення – потерпілий Михайло Ільницький переконаний, що поліціянт перевищив свої службові обов’язки та наніс йому тілесні ушкодження.

Сьогодні під час судового розгляду справи слідчий суддя Ірина Пастернак ухвалила відсторонити від роботи патрульного Леоніда Гончарука до 18 грудня. 

Наразі патрульному обирають міру запобіжного заходу. Справу розглядає суддя Тарас Антоняк. Прокурор Сергій Яковишин вважає  вчинений злочин важким і переконаний, що потрібно ухвалити патрульному запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У свою чергу, адвокат дещо проти такого, адже згідно з обов’язками особистого зобов’язання, патрульний не зможе виїжджати з Івано-Франківська.

Враховуючи це, просимо змінити цей пункт на такий, щоб підсудний зміг їздити по області. Адже патрульний родом з Бурштина, – каже адвокат.
Захисник патрульного попросив внести зміни й в інший пункт обов’язків.
Згідно з обов’язками міри запобіжного заходу потрібно здати паспорт для виїзду за кордон. У Леоніда Гончарука такого немає, тому просимо це врахувати і забрати цей пункт обов’язків запобіжного заходу, відзначив адвокат.
Прокурор не заперечив і додав, що не врахували того, що патрульний родом не з Івано-Франківська, при підготовці клопотання. Слідчий суддя частково ухвалив клопотання прокурора у вигляді особисто зобов’язання щодо командира роти, патрульного Леоніда Гончарука.
Відповідно до обов’язків запобіжного заходу, йому заборонено без дозволу прокурора виїжджати за межі області і здати усі паспорти ддля виїзду за кордон при їх наявності.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...