Мед Атлант

В Івано-Франківську вшанували жертв примусової депортації українців. ФОТО

Сьогодні, 20 жовтня, в м. Івано-Франківську вшанували 70-ті роковини трагічних подій операції «Запад» – примусової депортації близько 78 тисяч українців Прикарпаття, Тернопільщини, Львівщини та інших західних областей України.

На вшанування пам’яті політичних депортованих спецпоселенців біля символічного Хреста пам’яті та пам’ятника політичним спецпоселенцям у меморіальному сквері Івано-Франківська зібралися представники громадськості та жителі міста.

Священнослужителі відправили панахиду за жертвами примусової депортації, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

Під час вшанування 70-их роковин трагічних подій операції «Запад» заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк та представники громадськості поклали букети синьо-жовтих кольорів до символічного Хреста пам’яті та монумента політичним спецпосиланцям.

Слід зауважити, що Верховна Рада України 22 грудня 2016 року ухвалила постанову № 1807 щодо відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2017 році, відповідно до якої 21 жовтня цього року вшановується пам’ять про ці трагічні події історії Української держави.

Читайте також: В Івано-Франківську відбувся благодійний аукціон. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...