Мед Атлант

В “Івано-Франківськтеплокомуненерго” пояснили підвищення тарифів

Як вже писало МІСТО, 23 жовтня в ДПМ “Івано-Франківськтеплокомуненерго” відбулося відкрите обговорення щодо перегляду тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого постачання опалення та гарячої води для категорій споживачів: «населення», «бюджетні установи», «інші споживачі» через коригування окремих складових.

На обговорення громадськості було винесено проект зміни тарифу на теплову енергію, який передбачає зростання умовно-постійної частини двоставкового тарифу для населення на 37,61%, залишаючи без зміни умовно-змінну частину тарифу. Для бюджетних установ зростання тарифу пропонується в межах 22,3% для умовно-постійної частини і 46,62% – для умовно-змінної частини тарифу. Для категорії «інші споживачі» зростання планується в межах 22,3% та 10,21% відповідно.

Проект тарифу на послугу з централізованого опалення, що надається населенню планується збільшити на 35,4% (з ПДВ). Проте тут слід всім зрозуміти правильно один нюанс, адже сама абонплата для населення, яка на сьогодні є 1,96 грн./м2, зросте лише до 2,52 грн/м2. Отже, абонент, який мешкає у 3-кімнатній квартирі площею 60 м2 буде сплачувати більше лише на 33 грн. 60 коп. в місяць ніж до підняття тарифу, – інформують на сайті підприємства.

Проект тарифу на послугу з централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню передбачає зростання на 5,68% (з ПДВ), за умови підключення рушникосушильників та на 5,92% (з ПДВ), за умови відсутності рушникосушильників.

Проект тарифу на послугу з централізованого постачання гарячої води, для потреб управителів багатоквартирних будинків (з ПДВ) передбачає зростання на 7,5% за умови підключення рушникосушильників та на 7,75%, за умови відсутності рушникосушильників.

Проект тарифів на послугу з централізованого постачання гарячої води, для потреб бюджетних установ та інших споживачів (з ПДВ) передбачає зростання на 36,33% для бюджетних установ та на 8,97% для інщих споживачів.

Директор ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Василь Рущак під час обговорення зазначив:

Національний регулятор (НКРЕКП) поставив питання так: тариф має бути економічно обгрунтованим, різниця «в мінус» нікому компенсовуватися не буде. Сьогодні ж тариф є збитковим.

За результатами відкритого обговорення з питань перегляду тарифів на теплову енергіюта послуги з централізованого постачання опалення та гарячої води ухвалено рішення:

Ініціювати перед НКРЕКП перегляд тарифівна теплову енергію та послуги з централізованого постачання опалення та гарячої води для потреб населення, бюджетних установ та інших споживачів, а також послуги з централізованого постачання гарячої води для потреб управителів багатоквартирних будинків через коригування окремих складових для ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...