Мед Атлант

Сільський голова Березівки, якого підозрюють в хабарництві, продовжує виконувати свої обов’язки

Сьогодні, 9 листопада, Івано-Франківський міський суд мав продовжити розгляд справи березівських службовців: сільського голови Олександра Вари і депутата сільради Богдана Орла, яких звинувачують у вимаганні й отриманні неправомірної вигоди від підприємця за сприяння у виділенні земельної ділянки на території села.

Судове засідання перенесли на 20 грудня – через відсутність головуючого судді Кишакевича, який перебуває у відпустці.

Суд у справі службовців триває вже більше року. Обидва обвинувачені свою вину не визнають.

Наразі Вара продовжує виконувати обов’язки сільського голови. Коли його тільки взяли під варту, то відсторонили, потім термін відсторонення закінчився, прокуратура подала повторне клопотання, проте його досі не можуть розглянути.

Нагадаємо, Олександра Вару і депутата цієї ж сільради Богдана Орла затримали в центрі Івано-Франківська 25 серпня минулого року. Це відбулося під час отримання ними хабара в 400 тисяч гривень. Тоді повідомлялося, що частину суми (Ред. – 70 тис. грн) службовці отримали у квітні-червні цього року. Обоє вимагали неправомірну вигоду у підприємця за безоплатну передачу у приватну власність земельної ділянки площею 0,200 га. За рішенням Івано-Франківського міського суду Олександра Вару 29 серпня 2016 року відпустили під заставу в розмірі 234 тис. гривень. За клопотанням прокуратури суд відсторонив його від займаної посади. Таку ж саму суму застави сплатив Богдан Орел та вийшов із СІЗО 9 вересня минулого року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...