Мед Атлант

11% нянечок та доглядальниць страждають від депресій

Міжнародний журнал “Здоров’я” склав статистику професій, які частіше за інших страждають від негативного психологічного тиску. Про це повідомляють на сайті Робота.ua.

7 місце : консультанти в сфері обслуговування

Підвищений стрес працівників цієї сфери, повязаний з відсутністю фіксованої заробітної плати. Дохід продавців частіше залежить від їх здібностей продавати якомога більше та швидше. Також ця робота передбачає постійне спілкування з людьми у поєднанні з вмінням переконати кожного та при цьому залишитись несприятливим до невдоволення клієнтів. Все це приводить до того, що професійна діяльність консультантів у сфері продажів у 6,7% супроводжується депресією.

6 місце: вчителі

Робітники освітньої сфери не просто вкладають знання в голови своїх учнів. Вчителі повинні знайти підхід до своїх підопічних і їх батьків. Це забирає немало сил. Разом з тим робочий день не закінчується о 6 вечора, так як часто вчителі уже вдома перевіряють контрольні, готують матеріали до занять чи екзаменів. 8,7% працівників освітньої сфери страждають депресіями через підвищений тягар відповідальності.

5 місце: творчі люди

9,1% представників творчих професій страждають від депресій. Така статистика пов’язана з залежністю зарплати та успішністю від натхнення творчих людей. На різних етапах кар’єри практично кожен деястий працівник творчої сфери піддається негативному психологічному тиску.

4 місце: медичні працівники

Кожного дня лікарі бачать людей не у найкращі моменти їх життя. Пацієнти часто разом з фізичними проблемами приносять з собою негатив, який назбирався у них за певний період. Лікарі допомагають побороти хворобу, при цьому також беруть учать у покращенні психологічного стану людей. Необхідність підняти настрій, підбадьорити, утішити чи заспокоїти забирає ще більше сил, ніж час процес лікування. Близько 9,6% медичних працівників страждають депресіями.

3 місце: соціальні робітники

Люди цієї професії частіше за інших зустрічаються з агресією тих, кому вони намагаються допомогти. Така віддача накладає свій відбиток, до цього ще й вагому роль грає підвищена відповідальність і необхідність діяти суворо за інструкціями, а не так, як би це було правильно з людської точки зору. У результаті 10% соціальних робітників страждають від депресії.

2 місце: працівники сфери громадського харчування

Робітники сфери харчування повинні завжди бути у гарному настрої. Вони згладжують конфлікти та залишають позитивні емоції від відвідування закладу у клієнта. Також їх робочий графік часто ненормований, деякі робітники працюють у нічні зміни, або й навіть цілодобово. Відсутність апетиту, проблеми зі сном та зосередженням спостерігаються у 10,3% працівників сфери громадського харчування.

 

1 місце: няні та доглядальниці

Частіше за інших від депресій страждають люди, чия професія пов’язана з доглядом за людьми літнього віку ,хворими, а також з доглядом за дітьми. Ця робота потребує повної віддачі. Людина не просто працює, а проживає зі своїми підопічними певний період життя. 11% робітників даної сфери страждають від депресій.

Рейтинг був складений на основі результатів дослідження, опублікованого в журналі Health. В експерименті брало участь 60 тисяч людей різних професій віком від 18 до 64 років.

У дослідженням також говориться про те, що менше всіх від негативного психологічного тиску страждають інженери, архітектори та вчені.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА у Telegram

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...