Мед Атлант

Франківські підприємці нарікають на вимогу про встановлення смітників, у “Муніципальній інспекції” кажуть – все за правилами благоустрою

МІСТО писало, що До Дня Незалежності у Франківську відкриють кілька оновлених вулиць. Серед них і Лесі Українки – Міцкевича, які після ремонту стануть повністю пішохідними.

Поки роботи виходять на фінішну пряму, підприємці, заклади яких тут розташовані, скаржаться на незручності. Зокрема, на відсутність стаціонарних вуличних сміттєвих урн.

Мій офіс знаходиться на вулиці Лесі Українки, на тій самій, яка, як і більшість інших при каденції цієї міської влади ремонтується значно довше заявленого в титульних документах термінах! На вулиці, яка була перекопана всю зиму і піввесни, десь з місяців 5-6, де був просто жах і тим ніхто особливо не переймався! На вулиці, де досі ЖОДНОГО СМІТНИКА і це не турбує доблесних муніципалів і всіх там інших відповідальних на чолі з тією ж владою, – пише у спільноті Комуналка ІФ франківець Andriy Matiychyk.

Чоловік додає, що нещодавно з цього приводу трапилась конфліктна ситуація з працівниками “Муніципальної інспекції з благоустрою”:

МІСТО звернулося за коментарем до керівника комунального підприємства “Муніципальна інспекція з благоустрою” Михайла Яцківа. Він пояснив, що вимога встановлення підприємцями смітників поруч їх закладів та офісів прописана у Правилах благоустрою міста Івано-Франківська.

Зазвичай люди спокійно реагують на появу інспекторів і виконують цю вимогу. Вони позитивно відкликаються і на потребу встановити смітники, і на зміни вивісок, і долучаються до ремонту фасадів.  Просто цей підприємець відреагував дуже бурхливо. Переводити у негатив можна будь-що. Щодо того, що встановлений ним смітник вкрали, то можна поцікавитися, чи звертався він із заявою до поліції. Якщо в будь-якої людини, не лише у підприємців, крадуть майно, то вони ж так і роблять, – каже Михайло Яцків.

Додамо, що на цю ситуацію відреагував і директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак. У коментарях він написав, що на вулиці Л. Українки та пл. Міцкевича незабаром будуть встановлені нові, брендовані урни:

Головне фото – ілюстративне.

Читайте такожВикидати можна не все: у Франківську запровадять нові правила сортування сміття

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...