Мед Атлант

В Івано-Франківську індійські студенти провели національне свято “Дівалі”. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 7 листопада в Івано-Франківську індійські студенти ІФНМУ провели фестиваль “Дівалі”. Це свято зустрічі Нового року, фестиваль світла та вогню.

Раніше студенти святкували цей день тільки у закритих групах. Оскільки це одна з найчисельніших іноземних груп, які приїздять на навчання до нашого міста, цьогоріч ми вирішили винести це свято на загал, -розповідає заступник декана з виховної роботи Світлана Родчин.

Іноземні студенти демонстрували іншим свої національні пісні, танці та бойове мистецтво. Окрім того, студенти старалися показати, що хня національна культура також чудово поєднується з іншими.

Це свято повернення бога Рами додому і сьогодні по всьому будинку ми розставляємо запалені свічки, розповідає студентка Сугарі Комарі.

Студенти кажуть, що їм дуже подобається українська мова, але в них мало шансів її вивчати та спілкуватися нею, оскільки вони вивчають предмети на англійській мові.

Я щаслива, що у мене є можливість презентувати свою культуру. В цей день я була б дуже рада опинитися вдома, але я також неймовірно рада бути тут, – ділиться студентка Душма Шівакумар.

Фестиваль "Дівалі"

Опубліковано Христина Савчин Середа, 7 листопад 2018 р.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...