Мед Атлант

На Прикарпатті попереджають про сніголавинну небезпеку

В Івано-Франківській області можливе сходження снігових лавин.

Впродовж 14-15 січня у горах Івано-Франківської області очікується помірна сніголавинна небезпека (2 рівень).
Протягом доби 15 січня по області та місту очікується північно-західний вітер 15-20 м/с, на дорогах збережеться ожеледиця.

Про це повідомили в Управлінні з питань цивільного захисту ОДА.

Перш ніж вирушити у похід, рятувальники радять зареєструвати свій туристичний маршрут в регіональному підрозділі рятувальної служби.

Ця процедура дуже проста та не займає багато часу. Крім того, реєстрація є безкоштовною. Це можна зробити за 10 днів до походу, – зазначають в державній службі України з надзвичайних ситуацій.

Зимові походи вимагають ретельної підготовки та використання спеціального спорядження.

Важливо в гори ходити групами, в яких є досвідчені туристи та інструктори. В залежності від виду і тривалості маршруту необхідно мати спеціальне якісне спорядження.
Це зимове тепле взуття, наплічник, вовняний светр, вітрозахисний костюм, шапку. Важливо з собою мати запасні теплі шкарпетки (2 пари). Також необхідно мати медичну аптечку з еластичним бинтом. Аптечка може бути одна на групу.

Мобільні телефони, топографічні карти та GPS-приймачі завжди стануть у нагоді, так як з допомогою телефона можна зв’язатись з навколишнім світом, а з допомогою GPS можна легко орієнтуватись на місцевості при поганій видимості.

Нагадаємо, що в Інтернеті опублікували карту колиб у Карпатах, де можна знайти прихисток загубленим туристам.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...