Мед Атлант

Суд Астанова відклали через відсутність перекладача

Сьогодні, 19 березня, у Франківському міському суді продовжилося засідання у справі Астанова, якого підозрюють у вбивстві болгарської студентки.

На засідання не прийшов перекладач. За словами прокурора, перекладач, який був на попередньому засіданні, не зміг прийти, а той, якив мав бути сьогодні також не зміг.

Адвокат Астанова заявив, що у них знову є претензії до журналістів. За підсумками вчорашнього засідання, ЗМІ знову оприлюднили особисті дані їх підзахисного. Тож цього разу вони подали прохання уже через канцелярію суду, щоб видали з засідання представників двох франківських видань.

Засідання відклали через відсутність перекладача. Суддя зі свого боку наголосив, що проблеми з перекладачем є уже протягом року.

Тому гагадуємо, що перекладач може бути запрошений і стороною захисту. Якщо є таке бажання, ви можете запросити перекладача, – зазначив він.

Продовження засідання відбудеться 20 березня, 10 година.

Нагадуємо, справа почалася з того, що 24-річна студентка з Болгарії тимчасово проживала в Івано-Франківську та навчалася на 4-му курсі стоматологічного факультету ІФНМУ. Вона 1 червня пішла з дому та не повернулася. Подруга дівчини розповіла, що востаннє Еля Зію бачили в хлопця. Напередодні, 31 травня, студентка хотіла розлучитися з своїм хлопцем. Опісля – зникла. У квартирі хлопця і дівчини правоохоронці провели обшук, але Еля Зію не знайшли. У поліцію друзі повідомили лише 5 червня, бо шукали самостійно. Від 5 червня тривають розшукові заходи правоохоронців. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів.

12 червня стало відомо, що поліцейські знайшли тіло дівчини на Рогатинщині. Серед головних підозрюваних – хлопець-іноземець Ельдар Астанов. Відтак, у той же день під міським відділком поліції зібралися друзі і знайомі підозрюваного. 

14 червня в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід підозрюваному. Суд ухвалив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

22 червня, у суді розглянули апеляцію адвоката Тетяни Булін-Соколової. Тоді суд все-таки залишив без змін попереднє рішення та додав, що воно вже не підлягає оскарженню.

20 серпня суд перенесли через неявку свідків.

3 грудня  судове засідання перенесли через відсутність перекладач.  Попереднє слухання (6 грудня) перенесли через неявку свідків. 22 січня суд Астанова перенесли через відсутність адвоката.

28 лютого на засідання не з’явилася перекладач. У справу вступив новий адвокат, який попросив ознайомитися з матеріалами судових та досудових справ.

На попередньому судовому засіданні, 18 березня, Астанов заявив, що франківські ЗМІ зводять на нього наклеп

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...