Мед Атлант

Спалення сухої трави на Долинщині коштувало бюджету майже 3 мільйони гривень

З початку року пожежники Долинського району гасили траву на 2 млн 834 тисяч гривень.

Про це повідомляє Долинський РВ У ДСНС. Станом на середину березня рятувальники Долинського району виїжджали на пожежі майже 80 разів. Більше половини цих виїздів спричинені спаленням трави.

Зазвичай на місці злочину винуватця пожежі немає, рятувальників викликають люди, які випадково побачили пожежу або біда торкнулася безпосередньо їх.

Виїзд рятувальної бригади триває від 1 до 2 годин, залежно від рівня та масштабу загорання. За статисткою виїзд одного екіпажу обходиться платникам податків у 26 тисяч гривень. Це середня вартість, яку називають у ДСНС. Сюди враховують пальне, амортизацію автомобіля, заробітну плату, амуніцію рятувальників і вартість засобів, що застосуються, аби приборкати вогонь.

Якщо банально помножити кількість виїздів пожежників району на підпали трави, отримаємо 2 млн 834 тис. грн для бюджету країни. Аби цифра була зрозуміліша – це 1 тисяча 834 мінімальних місячних пенсій згора у вогні, – зазначають рятувальники.

Фіксувати порушення та накладати адміністративну відповідальність на паліїв уповноважена поліція та екологічна інспекція. Першим буває тяжко зафіксувати правопорушника на місці, а штаб Держекоінспекції розташований в Івано-Франківську.

Читайте також: Не паліть суху траву: в мережі опублікували моторошні фото обгорілих тварин. ФОТО

Екологи закликають прикарпатців не спалювати суху траву. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...