Мед Атлант

Екологи закликають прикарпатців не спалювати суху траву. ВІДЕО

За минулу добу рятувальники області 81 раз виїжджали на гасіння пожеж в природних екосистемах. Екололи б’ють на сполох: суху траву спалювати не можна.

З приходом потепління, прикарпатці почали масово спалювати траву. За минулу добу рятувальники 81 раз виїжджали на гасіння пожеж в природних екосистемах, інформує управління ДСНС в Івано-Франківській області.

У чергове нагадуємо краянам, що спалювання сухої трави негативно впливає на екологічне середовище, завдає значної шкоди природі, призводить до загибелі представників тваринного світу та карається законом, – нагадують у ДСНС.

У більшості випадків з полум’ям борються довше, оскільки воно швидко поширюється на господарські будівлі.

Спалення сухової трави сильно шкодить довкіллю. На полях гинуть комахи та тварини, найбільше знищується родючий шар грунту.

Згоряння сухої рослинності призводить до нульового стану родючості грунтів. Люди спалюють суху рослинність на городах, присадибних ділянках й ховають свою бездіяльність: замість того, щоб косити, привести до порядку, зробити компостну яму, – розповідає Ігор Яківчук, перший заступник начальника держекоінспекції в області.

За умисні підпали передбачена адміністративна відповідальність, однак піймати паліїв дуже важко.

Детальніше в сюжеті “Канал 402”:

До теми: на Тисмениччині загорілася суха трава на великій площі.

Масові спалювання: на Тисмениччині та Долинщині загорілася трава.

На Прикарпатті масово горіла суха трава.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...