Мед Атлант

На Франківщині висадили 5 тисяч ялинок

У Рожнятівському районі посадили 5 тисяч сіянців ялини та ялиці.

Про це повідомляє прес-служба “Брошнівського лісгоспу”. Таким чином створили плантацію новорічних   ялинок. Як зазначають у лісгоспі, це забезпечить в майбутньому попит на  ринку  новорічних  ялинок.

Для  створення  плантацій було використано наявні площі  лісових  розсадників, що не використовуються за призначенням, та інші площі під плантації. До посадки були залучені найменші учні 4 класу Ясеновецької школи.

Фото: прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Шлях новорічної ялинки до оселі довготривалий. Аби ялинки набули товарного вигляду, їх доглядають до десяти років, нагадує прес-служба Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства. Розпочинається все із заготівлі насіння, потім насіння потрапляє у лісові розсадники, а вже після пророщення майбутні ялинки висаджують на плантаціях. Крім того, за молодими насадженнями проводиться постійний догляд.

Зазначимо, що у “Болехівському лісгоспі” планують садити ліс на площі 61 га.   Станом на 10 квітня фактично  посадили лісові культури на 20 га: в Дубівському лісництві – 3,5 га, в Грабівському лісницві – 6,5 га, в Спаському – 9га, в Рожнятівському – 1 га. Всього  буде посаджено 240  тис. сіянців

Читайте також: На Болехівщині держслужбовці та школярі допомагали лісівникам висаджувати сосни та модрини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...