Мед Атлант

Скільки коштує річна підготовка школяра на Прикарпатті. ІНФОГРАФІКА

З березня по травень 2019 року Міністерство фінансів збирало дані про використання освітньої субвенції, а також деякі інші кількісні показники функціонування закладів середньої освіти в 2018 році в розрізі окремих шкіл в рамках моніторингу ефективного використання коштів.

На основі зібраних даних Міністерство фінансів підготувало інтерактивний аналітичний інструмент, який дозволяє побачити бюджетні видатки на загальну середню освіту, як в цілому по країні, так і по окремих областях, чи навіть по окремих школах.

Дані були зібрані з усіх областей (крім територій проведення ООС та тимчасово окупованих територій) та м. Києва. Всього було отримано дані щодо 14,8 тис. окремих шкіл, в яких навчаються 3,9 млн учнів, та працюють 425 тис. вчителів. Загальні видатки цих шкіл 2018 р. склали 82,8 млрд грн. Середні витрати по країні на підготовку одного учня в 2018 році склали 21,3 тис. грн на рік.

В аналізі враховані тільки кількісні показники, такі, як середня наповнюваність класів, середня кількість учнів на одного вчителя; якісні показники, такі як середній бал по ЗНО, в поточному аналізі не враховувались — це задача на перспективу.

До бази увійшла інформація про призупинені школи і не увійшла – про закриті, а дані по опорних школах включають в себе і дані по школах-філіях.

Аналіз, зокрема, показав, що в Івано-Франківській області 677 шкіл, в яких навчаються 151 195 учнів та працюють 20 289 вчителів. Загальні видатки цих шкіл 2018 р. склали 3,5 млрд грн. Середні витрати по області на підготовку одного учня в 2018 році склали 22 924 гривні на рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...