Мед Атлант

Франківські атовці закликають провести парад до Дня Незалежності силами громадськості

Місяць тому Асоціація учасників та ветеранів АТО  Івано-Франківщини направила запит до Адміністрації Президента України щодо проведення військового параду до Дня Незалежності.

Станом на зараз вже є офіційна заява очільника держави щодо зміни формату святкування найважливішого свята країни, яким параду військ не передбачено.
Громадсько-політичний сектор бурхливо відреагував на цю новину, оголосивши про наміри провести парад силами громадськості.

Ми спеціально витримали паузу до кінця парламентських виборів, аби накал політизованості цього питання спав. Цей час ми витратили на консультації з ветеранською спільнотою по всій Україні, долучивши до процесу членів нашого Руху. Висновок однозначний – маршу бути, – зазначають в організації.

Виконуючи вимоги і бажання спільноти, Рух Ветеранів України оголошує про початок підготовки до проведення Маршу Захисників України з наступними засадами:

1. Для координації зусиль по організації створюється Оргкомітет Маршу.
2. Для погодження пропозицій Оргкомітету створюється Координаційна Рада Маршу, в яку ми радо запрошуємо усі спільноти, які вже паралельно одна від одної оголосили про його проведення.
3. Перше і ключове завдання Оргкомітету є розробка Регламенту проведення Маршу та подача його на затвердження Координаційній Раді. Положення Регламенту мають стати обов’язковими до виконання усіма учасниками Маршу.
4. Марш оголошується суворо аполітичним заходом, метою якого є підтримка бойового духу українського війська, висловлення вдячності до його бойових звитяг, популяризація захисту України і проходження військової служби серед громадян та привернення уваги міжнародної спільноти до боротьби української нації з російською збройною агресією. Він НЕ МАЄ і НЕ БУДЕ агітаційною площадкою для будь-якої політичної сили.
5. Рух Ветеранів України офіційно звертається до усіх політичних сил України з проханням відпрацювати заяви, в яких суворо заборонити своїм членам і прихильникам будь-яке використання партійної символіки.

Для долучення до Координаційної Ради Штабу просимо заповнювати наступну форму: https://forms.gle/Hgeow6jTF2JeiJBc8

Ми вважаємо, що Марш має стати кейсом успішної взаємодії усього патріотично налаштованного громадянського суспільства та центром консолідації зусиль. Будь-які спроби політизувати або маргіналізувати цей процес будуть безжально придушені. Спільнота Руху Ветеранів України поставило нам завдання – і ми його виконаємо, – йдеться в дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...