Мед Атлант

Неврівноваженому прикарпатцю присудили 5 років: побив ломом двох чоловіків

7 жовтня в Рожнятівському районному суді відбулося засідання щодо побиття двох чоловіків ломом. Обвинуваченого визнали винним.

8 лютого 2016 року чоловік під час сварки умисно кілька разів  ударив ломом двох чоловіків – батька та сина.

У потерпілих були закриті черепно-мозкові травмі, крововиливи, переломи кісток черепа. Батькові робили операцію. В Рожнятівській лікарні синові надали першу медичну допомогу, наклали 15 швів на голову. Після чого, його направили на лікування в м. Калуш.

На судовому засіданні обвинувачений свою вину не визнав. Він розповів, що у той день знаходився на літній кухні. До нього прийшли двоє чоловіків, що почали кричати на нього та ображати нецензурними словами. Обвинувачений запитав, що їм потрібно. За це його вдарили пляшкою. Хто саме з потерпілих його вдарив, сказати не зміг. Від удару пляшка розбилася, а він втік в середину будинку і зачинив двері на ключ. Однак чоловіки і далі гримали в двері.

Тоді обвинувачений розлютився, вибіг на вулицю. Там один із “нападників” намагався його вдарити ломом. Він відібрав у нападника лом і вдарив його. Інший нападник кинувся на обвинуваченого з цвяхотягом.

Потім приїхали працівники поліції, яким він віддав цвяхотяг. Великий лом належить йому, але де його взяли потерпілі він не може пояснити. Цей лом він заховав у прибудову тому, що боявся, щоб потерпілі знову не скористалися ним. Не заперечує, що не передав працівникам поліції великий лом в день коли відбувся конфлікт.Не заперечує, що наніс потерпілому декілька ударів по голові. Вважає, що потерпілі не мали права приходити до нього на подвір`я, а він мав право і здійснив самозахист в межах необхідної оборони. Після словесного конфлікту з потерпілими, він мав можливість не виходити більше з будинку, однак вважає, що він вимушений був захищати своє майно, – йдеться у матеріалах справи.

Вина обвинуваченого у суді була доведена. Зі слів сина, обвинувачений кидав камінням у його дружину. Тому чоловіки і прийшли поговорити з ним і з’ясувати, у чому справа. Обвинуваченого ніхто не кривдив. А цвяхотяг батько прихопив з собою, бо знав про його неврівноважену поведінку.

Суд зауважив, що доводи обвинуваченого та його захисника про те, що чоловік оборонявся, не підтвердилися.

Також у суді з’ясували, що чоловік знаходиться на диспансерному обліку в психоневрологічному кабінеті райлікарні.

Згідно висновку судово-психіатричного експерта психічною хворобою не страждає, виявляє ознаки шизотипового розладу, що не позбавляє його здатності у цей час усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними. В період інкримінованих йому дій він хронічним психічним захворюванням, недоумством, тимчасовим або іншим хворобливим розладом психічної діяльності не страждав, виявляв ознаки шизотипового розладу. Через наявний у нього психічний розлад він не був здатний повною мірою усвідомлювати свої дії та керувати ними.

З огляду на це суд визнав обвинуваченого обмежено осудним.

Суд визнав обвинуваченого винним  та призначив покарання – позбавлення волі на п`ять років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...