Мед Атлант

Кращим франківським авторам сонетів вручили премію Дорошенка

Учора, 5 листопада, в Івано-Франківську вручили літературну премію імені Ярослава Дорошенка.

Цьогоріч визнання здобули Мирослав Пастернак, Галина Терлецька, Анатолій Мойсієнко, Віктор Гриценко.

Галині Терлецькій та Мирославу Пастернаку вперше вручали премію в номінації «За співаний сонет».

Величезна подяка дружині покійного Ярослава Дорошенка – пані Ганні. Кожен раз вона так ретельно, так творчо підходить до організації цього заходу. А ще не може не зворушувати, з якими почуттями вона згадує про свого чоловіка. І справді, якщо є любов, пам’ять про людину живе, = зауважив міський голова Руслан Марцінків. 

Письменників нагородили грошовими преміями, вручили дипломи та почесні знаки.

Фото: пресслужба міського голови. 

Довідково.

Ярослав Дорошенко – український поет, член НСПУ (1982—2007) і голова Івано-Франківської обласної організації СРПУ та НСПУ (1990—2003), член Спілки журналістів УРСР, державний службовець.

Відомий переважно завдяки майстерно складеним сонетам, проте згадується і як поет-пісняр, зокрема як автор слів неофіційного гімну Івано-Франківська “Моє місто” (або “Мій Івано-Франківськ”). За спогадами колег, Ярослав Дорошенко мав чудовий голос і сам залюбки співав. Лауреат місцевих премій ім. Марійки Підгірянки, ім. Тараса Мельничука та Всеукраїнської Аркадійської літературної премії. Також нагороджений Почесною відзнакою Національної спілки письменників України, медаллю товариства «Просвіта» “Будівничий України”.

У 2007 році була започаткована щорічна премія імені Ярослава Дорошенка, яку вручають найкращим авторам сонетів України. В рамках міської програми «Івано-Франківськ — місто героїв» 18 жовтня 2014 року очільники міста урочисто встановили анотаційну дошку біля будинку на вулиці Сніжній, де він мешкав. Пам’ять про поета підтримує його дружина поетеса Ганна Дорошенко та широке коло колег і шанувальників творчості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...