Мед Атлант

Розтрощив лотерею і порубав банкомат: на Франківщині судили хулігана

18 листопада Калуський міськрайонний суд виніс вирок чоловіку, який розтрощив лотерею і порубав банкомат.

Один з інцидентів стався 20.06.2018 року приблизно о 14:05 в Бурштині, куди чоловік приїхав автівкою.

Він припаркував машину та зайшов до приміщення пункту розповсюдження державної лотереї «Фаворит Спорт», що по вул. Калуській. З собою чоловік взяв дерев’яну палицю. Він поклав її на стіл біля входу в приміщення, а сам підійшов до вікна адміністратора, щоб зареєструвати ставку.

Адміністраторка повідомила йому, що на той момент зареєструвати ставку не можливо, оскільки в електронній базі технічна перерва.  Тоді обвинувачений повернувся до входу в приміщення та зі столу взяв дерев`яну палицю, якою почав трощити монітори та телевізори. Так він пошкодив 7 моніторів та 13 телевізорів, завдавши збитків власнику на 5450 грн.

Потім хуліган вийшов з приміщення лотереї, та його зупинили працівники охоронної фірми.

Ще один інцидент за участю цього ж чоловіка стався 21.06.2018 приблизно о 10:30 в Рогатині.

Він хотів взяти кредит у відділенні “КредоБанку”, але двічі отримав відмову.

Тоді чоловік пішов до свого автомобіля, взяв із багажника сокиру, підійшов до банкомату цього ж банку і вдарив по ньому. Так чоловік пошкодив його та вивів з ладу. Але після цього не зупинився. Він знову зайшов до приміщення банку, почав розмахувати перед працівниками сокирою, відлякуючи клієнтів, та вимагав у керуючого відділенням надати йому інформацію щодо наявної у відділенні банку суми готівки. Через це роботу відділення припинили, а хулігана затримали працівники охоронної фірми.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав в повному обсязі.

Чоловіка визнали винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України, і призначили йому покарання у вигляді 2  років обмеження волі.

На підставі ст. 75 КК України чоловіка звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком на один рік, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає наступні покладені на нього обов`язки, передбачені ст. 76 КК України:

– періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

– повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи;

– не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...