Мед Атлант

У Верховині лабрадор прихистив цуценя. ВІДЕО

На Прикарпатті собака прихистив крихітне цуценя, яке люди викинули в мороз на вулицю. Пес не тільки пустив маленького безхатька до своєї будки, а й став для нього справжнім опікуном.

Як справжній господар, першим біля воріт зустрічає лабрадор Лео. Поруч чимчикує – Джері. Цуценяті лише кілька місяців. Голодного та наляканого його знайшов пан Мирослав біля паркану свого обійстя напередодні нового року. Хтось викинув песика на вулицю в лютий мороз, повідомляють “Подробиці”.

Знайшов його ось тут на тротуарі. Воно замерзло і забилося в куточок. Забрав додому, зробили йому будку. Два дня побув потім я вийшов а його нема. Думав, що він десь втік”, – говорить Мирослав Петрук, житель Верховини.

Цуценя відшукали в будці домашнього пса. Малий безхатько, притулившись до лабрадора, міцно спав. Лео відразу взявся опікуватися гостем.

Спочатку був як тато тепер став як справжній друг для мене було дуже дивне, я у вікно виглянула, а Лео сидить на вулиці а малий заліз до нього під лапки”, – говорить Любов Петрук, жителька Верховини.

Джері ні на хвилину не залишає Лео. І всюди йде за ним. А ще переймає у старшого звички. Обидва полюбляють печиво.

Лабрадор навіть ділиться із цуценям їжею. “Вони їдять із одної, а потім малий доїдає зі своєї тарілочки їжу”.

Лео в сім’ї Петруків з’явився три роки тому. Лабрадори славляться добрим та ласкавим характером. Собака тренований. Тож навчають команд і меншого. Така поведінка лабрадора не типова, кажуть фахівці. Припускають, у нього міг спрацював первісний інстинкт.

Це проявляється в собаки вовчий первісні інстинкти. Де, наприклад, вовки вони разом мама і батько виховують дітей, разом годують”, – говорить Володимир Струсинський, начальник кінологічного центру управління національної поліції в Івано-Франківській області.

Джері не єдиний знайда в сім’ї Петруків. Чотирилапих у селищі підкидають доволі часто. Так, прихисток у них знайшли й ці два коти – Ася і Пуся. Цуцика родина не планує залишати в себе, тож шукає для нього господарів.

Детальніше в сюжеті “України”:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...