Мед Атлант

На Долинщині люди самотужки навели лад на узбіччях: назбирали більше 30 мішків сміття

На Долинщині дорогою з Солукова до Яворова, небайдужі люди громади добровільно організувались і розпочали прибирання придорожньої смуги від сміття.

Ініціатором був Мирон Диндин, який живе на в’їзді в село Солуків.

Часто з дружиною їздимо, ходимо центральною дорогою. Так прикро бачити засмічені узбіччя. А коли приїхали діти й онуки з Києва, під час пішої прогулянки уздовж дороги вирішили розпочати прибирання. До такої роботи охоче долучилися моя невістка Мар’яна,а також Вероніка Бойків, Дзуль Володя і Куціль Андрій. Пройшлися від моста і в напрямку роздоріжжя з промисловою дорогою. Взяли 9 мішків. Але їх не вистачило. На смузі протяжністю 300 метрів назбирали 30 мішків сміття, – розповідає Мирон Григорович.

Солуківчанин радіє, що естафету доброго прикладу прибирання вже перейняли Дужак Тарас і Василь та Леся Зваричі. І на земельних ділянках, що обіч центральної дороги, теж зробили генеральне прибрання. Зрештою, кожен газда чи газдиня замість скаржитися, що навколо все захаращено, можуть і чагарники вирубати, і сміття визбирати. Лиш би було бажання до роботи.

Хочеться аби наш рух з прибирання продовжився. Скільки людей в селі живуть, то якби кожного найменший внесок, було б всюди чисто, – вважає Мирон Диндин.

Працьовитий солуківський господар також виготовив та встановив декілька таблиць «Не кидай сміття на узбіччя! Дякую!».
І хоч дощі трохи завадили, та, запевняє: за доброї погоди прибирання знову продовжать.

Уявіть, як буде гарно, коли наші села стануть чистими! Поки ще трава мала і нема опалого листя, зручно прибирати. Приєднуйтесь до нас, поприбирайте на своїй вулиці!, – запрошує Мирон Григорович. – Прикро за тих жителів, котрих людьми язик не повертається назвати. Бо і справді, ніхто нам сміття не навіз і не розкидав. Один їде, викине з вікна авто порожню пляшку, інший – обгортку від цукерок, ще хтось поліетиленовий мішок, упаковку від соку тощо… Словом, багато сміття назбирується. Є і такі «газди», які непотреб в клунок, на трактор або фіру позбирали і – аби з подвір’я.

 

Якщо Ви стали свідком забруднення навколишнього середовища побутовим сміттям, телефонуйте – 08000501089 до Сектору оперативного реагування Долинської міської ради.
Хочу підкреслити, що машина котра вивозить сміття з території нашого старостинського округу їздить регулярно, 2 рази на місяць, кожного першого та третього четверга. Жителям залишається тільки винести сміття у мішках зранку у визначені дні до центральної дороги свого села», – наголошує в.о. старости Солуківського старостинського округу Андрій Дзуль.
Нехай добрий приклад людяності допоможе нам поприбирати нічийне сміття, а тим, хто засмічували територію сіл – дасть розум такого більше не робити.
Будьмо в громаді людьми!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...