Мед Атлант

Майже півсотні немовлят, народжених для іноземців, перебувають у готелі Києва. ВІДЕО

46 немовлят, народжених від сурогатних мам, знаходяться у київському готелі “Венеція”, оскільки через закриття кордонів їх не можуть забрати батьки. 

Джерело: відео клініки репродуктивної медицини BioTex, уповноважена Верховної ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook, пише “УП“.

Відео, яке опублікувала клініка, призначене для сурогатних батьків із різних країн: США, Італії, Іспанії, Великої Британії, Китаю, Франції, Німеччини та інших.

На ньому персонал повідомляє, що з дітьми все добре, хоча чутно дитячий плач.  Зазначається, що немовлята перебувають під наглядом педіатрів.

Водночас, як видно із відео, усі 46 дітей перебувають в одній кімнаті. Повідомляється також, що знаходяться вони у готелі Києва під назвою “Венеція”.
Відео можна переглянути за посиланням.

Відзначимо, що відео розмістили лише на міжнародній версії сайту клініки, водночас на українській та російській версіях воно відсутнє.

Денісова вже заявила, що вказана інформація є підтвердженням того, що ситуація із наданням послуг сурогатного материнства цією клінікою є системною. Вона назвала сурогатне материнство проблемою, яка потребує негайного реагування.

Омбудсман застерігає, що через надання таких послуг іноземцям можуть порушуватись права дітей. Окрім того, Україна у таких ситуаціях не здатна захистити своїх громадян. Денісова також закликала внести зміни до законодавства, щоб послугами сурогатного материнства користувались лише українці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...