Мед Атлант

#Франківськ_і_вуличні_музики: гурт-конструктор, який грає не заради грошей. ФОТО. ВІДЕО

Вуличні музиканти та співаки – звичні мешканці франківської стометрівки. Ми бачимо їх щодня і декого уже навіть впізнаємо як старих знайомих. Але їхні імена зазвичай залишаються невідомими для слухачів їхньої музики. «МІСТО» вирішило започаткувати проєкт, в якому будемо знайомити вас із музикантами сотки.

Минулого разу ми знайомили вас з дівчиною, яка ловить кайф від людей та музики.

Цього разу ми розповімо вам про гурт-конструктор, який постійно змінюється. Якось ми вже писали про них, але в кардинально іншому складі.

У гурту нема постійної назви, оскільки він постійно змінюється. Головне завдання колективу – тішити людей українською народною музикою. Всі члени колективу мають музичну освіту.

У цьому складі ми граємо більше українську музику: вальси, фокстроти, польки. У більшості це весільні пісні, – каже Назарій.

Гурт часто грає на замовлення. Відколи вони грають на вулиці, то люди постійно просять їх не переставати співати.

В такому складі молодь грає всього лише другий день.

Батьки не проти, що ми працюємо, як вуличні музиканти. По-перше, наш вік дозволяє нам самостійно вирішувати, що робити. Окрім того, це чесний спосіб заробити “копійку”, – розповідає Людмила.

Гра на вулиці приносить колективу задоволення. Окрім того, вони наголошують, що грають теж виключно у своє задоволення. Вони від цього кайфують. Хоч за день вони мають приблизно по 200 гривень, цього їм достатньо.

Для нас це практика, яка ніколи не буває зайвою. Пісні з кожним разом виходять у нас все краще і краще. Ми так збагачуємо свою майстерність, – ділиться Максим.

В колективу є дві улюблені пісні – “Чорногора” та “Ой я знаю, що гріх маю”.

Нам не важко змінювати склад гурту. Музикант повинен постійно мінятися, щоб розвиватися, – каже  Назарій.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...