Мед Атлант

Розмиті дороги та пошкоджений трубопровід: як Більшівцівська ОТГ оговтується від повені

Пів тони дизпалива і 50 л бензину Галицька райдержадміністрація виділила Більшівцівській ОТГ на ліквідацію наслідків негоди, що вирувала краєм 23-24 червня.

Однак, як розповідає Василь Саноцький, голова громади, задіяти треба було передовсім людську працю, повідомляє пресслужба Більшівцівської ОТГ.

Проливні дощі завдають таких збитків через те, що люди захаращують стічні канави між хатами, навіть засипають їх. А природу не обдуриш – вода шукає інший шлях. На території Більшівців треба очистити дощову каналізацію, цьогоріч це найперша необхідність, бо ще один такий дощ призведе до значно більших затоплень, в тому числі школи й приватних будівель.  Отож, я звернувся до області з проханням про фінансову підтримку, поки що очікуємо відповіді. У Більшівцях багато мулу і багнюки потрапило у дощову каналізацію, замулило й підвальне приміщення селищної ради. Довго викачували воду, рятували старовинну будівлю, – розповів керівник громади.

За його словами, сильні дощі розмили дорогу Яблуневі, до кінця липня провести ремонт вулиці до цегельні.

У Загір’ї пошкоджено трубу через центральну дорогу.

Вода пішла через подвір’я. Треба зробити укріплення канави і прочистити її, але ці роботи будуть проводитися, щойно люди зберуть урожай, бо заїзд туди через город. Біля дороги канаву укріпимо бетоном чи блоками, – зазначив Саноцький.

Він додав, що в Кукільниках є потреба поновити дорогу по вулиці Грушевського, з неї вода змила щебінь.

Гірша ситуація в Кінашеві – там внаслідок повені пошкоджено відразу дві вулиці, одну з них терміново засипали щебенем і вапняком, щоб забезпечити проїзд.

Читайте також: У Тисменичанах відновили переїзд, який зруйнувала повінь.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...