Мед Атлант

Катастрофа літака Ан-26: родинам загиблих курсантів виплатили компенсації

Міністерство оборони відзвітувало про виплату компенсацій родинам курсантів, загиблих у катастрофі військового літака Ан-26 під Чугуєвим на Харківщині.

Про це повідомляє пресслужба відомства, пише “Громадське“.

Виплати родинам загиблих курсантів університету Повітряних сил 19 жовтня здійснили обласні військові комісаріати Сухопутних військ ЗСУ.

Йдеться про одноразову виплату у розмірі 750 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (станом на 1 січня 2020-го), це — 1,576 мільйона гривень.

«Родинам екіпажу виплата буде здійснена після остаточного офіційного встановлення обставин та причин авіакатастрофи», — йдеться повідомленні.

У Міноборони додали, що робота з технічного розслідування катастрофи Ан-26 триває.

Нагадаємо, авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині сталася надвечір 25 вересня. З 27 людей на борту (20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил і семеро офіцерів, ще одного курсанта не допустили до польоту) одразу після аварії вижили двоє.

Один із них (курсант зі Львова) помер у Харківській лікарні невідкладної медичної допомоги, інший (із Харківської області) лікувався у Харківському військовому шпиталі, він отримав незначні травми.

Володимир Зеленський доручив призупинити польоти на всіх Ан-26 в Україні до з’ясування обставин трагедії.

Офіс генпрокурора порушив справу за статтею 416 Кримінального кодексу. Слідство у цій справі проводитиме Державне бюро розслідувань. Воно наразі перевіряє чотири версії того, що сталося. Спеціальна комісія вже виявила грубі порушення в організації та виконанні польотів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...