Мед Атлант

На Коломийщині у храмі Зіслання Святого Духа освятили бічні престоли

9 січня, правлячий архиєрей Коломийської єпархії кир Василій Івасюк, очолив Божественну Літургію у храмі Зіслання Святого Духа м. Отинія, а також здійснив чин освячення бічних престолів, та уділив дияконські свячення випускнику Івано-Франківської духовної семінарії – брату Миколі Мотруку.

На церковному подвір’ї єпископа зустрів парох храму митрофорний протоієрей Василій Мельничук з численною парафіяльною громадою.
У своїй проповідь владика взяв за мету донести до вірних подвиг мученицької смерті первомученика Стефана, адже 9 січня свята Церква вшановує пам’ять первомученика Стефана:
Стефан своїм мучеництвом волає через століття до нас словами апостола Павла: «Будьте моїми послідовниками, як і я – Христа» (І Кор. 11:1). Він пішов за Христом і словом, і життям, і смертю. Боротьба первомученика Стефана і героїчна смерть заради віри – ось що потягає християн теперішнього часу. Він перший диякон, котрий розпочав боротьбу на полі благочестя за віру в Бога і зайняв у небі місце серед мучеників, – зазначив архиєрей.
По завершенню богослужіння владика Василій подякував всім парафіянам за спільну молитву, а також жертводавцям, які спричинилися до спорудження бічних престолів.
Опісля новопоставлений диякон Микола Мотрук висловив слова вдячності Богу за дар життя та покликання, святителеві за уділення свячень, а також всім присутнім які прибули щоб розділити з ним цей радісний день.
 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...