Мед Атлант

На “відсутність мови” можна буде поскаржитися 10 регіональним представникам мовного омбудсмена

Мовний омбудсмен України Тарас Кремінь заявив, що цьогоріч розпочнуть роботу близько десяти регіональних представників очолюваного ним офісу. Зараз у нього лише три таких представники. 

Про це він сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, пише “УП.Життя”.

“Нас трошки більше ніж 30 осіб працює у секретаріаті. Можливо, нас буде більше: ми хочемо мати регіональних представників. Сподіваємося, що до кінця 2021 року у нас буде не менше 10 таких представників у різних регіонах України. Скажімо, на заході, на сході” – зауважив Кремінь.

За словами омбудсмена троє представників, які зараз працюють в його офісі виконують інші функції.

“Хтось відповідає за взаємодію з правоохоронними органами, хтось – із закладами освіти, хтось – із закладами державної влади місцевого самоврядування”, – розповів Тарас Кремінь.

Він додав, що серед загалом 33 співробітників офісу Уповноваженого із захисту державної мови є і юристи, і бухгалтерський сектор.

Кабмін призначив Тараса Креміня  уповноваженим із захисту української мови 8 липня 2020 року.

В його обов’язки входить, зокрема, реагування на звернення громадян, які заявляють про утиски на мовному грунті в щоденному житті, а також висунення нових ініціатив, які мають бути спрямовані на захист мови.

Так, зокрема, за словами мовного омбудсмена, з 1 січня 2025 року українська стане обов’язковою мовою зовнішнього незалежного оцінювання.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...