Мед Атлант

У Калуші діти спецшколи-інтернату зіграли в пейнбол

В очах радісні вогники, щасливі обличчя, адреналін зашкалює. Такий вибух емоцій у дітей варто побачити. Використовуючи маркери, тренують мистецтво справжнього бою.

Головне завдання командної гри — уразити супротивника. Дозвілля для учнів з порушенням слуху в Калуської спеціальної школи-інтернат Івано-Франківської обласної ради організували ветерани бойових дій, інформують “Вікна”.

Голова ГО «Прикарпатська асоціація ветеранів Афганістану і АТО» Михайло Марущак каже, що потрібно допомагати не тільки своїм побратимам, але й дітям з вадами слуху, малозабезпеченим сім’ям:

Це святий обов’язок ветерана. Ми маємо бути на захисті, бути прикладом , формувати патріотичне виховання. Чомусь більшість думає, що ці діти є не такі, як інші. А це неправильно.

Діти, які вміють відчувати і біль, і радість, різні емоції і відчуття. Просто замість слів — мова жестів. Ламаючи стереотипи суспільства із захопленням розповідають про вихованців, працівники інтернату, йдеться в сюжеті КМТ.

Досвід організацій дозвілля, різних оздоровчих програм для дітей з порушенням слуху  надихає і мотивує, розповідає Ірина Мельничук, яка долучилася до організації заходу.

Емоції гравців безпосередні і спонтанні. Таку частинку життя обов’язково захочеться запам’ятати. Особливо для тих, для кого пограти у пейнтбол було лише мрією.

Коли розпочнеться зелена зона, ГО «Прикарпатська асоціація ветеранів Афганістану і АТО» планує організувати для дітей два відпочинкові табори по 30 осіб  ривалістю два тижні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...