Мед Атлант

“Доставити серце” – як правоохоронці Франківщини і Львова врятували життя

Правоохоронці Прикарпаття і Львівщини об’єднались для доставки донорського серця до лікарні Львова.

Через погані погодні умова медики не могли доправити вчасно з Івано-Франківська до Львова, адже негода не дозволила піднятися у повітря аеромедичний гелікоптер.

У випуску ТСН.Ранок, розповіли, що донорське серце взяли в померлої в Івано-Франківську жінки, і його потрібно було терміново доставити до Львова, бо життєздатність донорсткого серця всього три години.

В той час у Львові на серце чекав 67-річний пацієнт.

За органом мав вилетіли аеромедичний гелікоптер, але складні погодні не дали гвинтокрилу піднятися у повітря. Тож медики вирішили залучити до транспортування серця копів. Звичайним авто з Івано-Франківська до Львова майже дві  з половиною години їзди. Патрульні домчали бокс із донорським серцем за 1 год. 40 хв. і це за складних погодних умовах, адже падав сніг, була обмежена видимість і ожеледь.

На об’їзній Львова, зазвичай дуже завантаженій автомобілями, прикарпатських поліцейських зустріли тутешні копи і супроводили до лікарні швидкої допомоги. У лікарів на пересадку залишилася всього година. І вони встигли.

Здорове донорське серце забилося у грудях 67-річного чоловіка, який переніс три інфаркти і без пересадки був приречений. Донором стала 52-річна жінка, яка померла від інсульту. Її рідні погодилися віддати серце, дві нирки і печінку, щоб врятувати інших людей.

Читайте також, Чоловіка, що перебував у розшуку затримали ТОРівці

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...