Мед Атлант

Дефіцит пального не вплине на посівну кампанію, яка зараз триває на Франківщині

Дефіцит пального не вплине на посівну кампанію, яка зараз триває на Івано-Франківщині.

Про це в етері каналу “Галичина” розповіла голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, передає Суспільне.

З її слів, аграрії області мають резерви пального. Завершувати посівну кампанію вони планують у травні або ж на початку червня. Цьогоріч аграрії планують засіяти культурами 383 тис. га землі.

Посівна кампанія в нашій області проходить досить добре. Площа під урожай 2022 року за всіма категоріями господарств очікується не менша ніж минулого року. І цей дефіцит пального зовсім не повинен вплинути на закінчення посівної кампанії нашими аграріями, — розповіла Світлана Онищук.

Дефіцит пального в області та країні зумовлений тим, що війська РФ знищили частину паливної інфраструктури, каже голова обласної військової адміністрації. З її слів, впродовж 7-10 днів уряд ухвалить рішення, які допоможуть “змінити ситуацію на краще”.

Ми дуже добре розуміємо, щоб наша економіка працювала, потрібно, щоб пальне було на наших автозаправках. І це питання має бути вирішене комплексно. Крім того, хочу зазначити, що всі наші військовослужбовці мають резерви пального. Тобто вони повною мірою забезпечені. Дефіцит пального не перешкодить головним галузям, які є на сьогодні, — це є наші військові й аграрії, — повідомила Світлана Онищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...