Мед Атлант

У Калуші висадили тисячу троянд з Донеччини. ФОТО

Калуська громада на знак солідарності отримала тисячу саджанців троянд від працівників Новогродівської міської ради, що на Донеччині.

Сьогодні, 10 травня калуські комунальники спільно з представниками обох громад висадили на бульварі Незалежності кущі троянд, повідомив голова Калуської міської ради Андрій Найда.

“1000 теплих слів вдячності за 1000 подарованих нам трояндових саджанців передаємо Новогродівській міській громаді та її міському голові Олександрові Шевченку. Всі учасники акції, висаджуючи троянди, думали про одне – про якнайшвидшу перемогу та щасливе й мирне життя в єдиній та неподільній Україні. Троянди розквітнуть як символ нашої єдності обов’язково. І перемога неодмінно буде!” — йдеться у дописі.

Місто Новогродівка, що на Донеччині, давно відоме калушанам. У вересні 2001 року в цьому місті був встановлений перший в області пам’ятник Тарасові Шевченку. До цієї події були причетні калушани. Така ініціатива належала Софії Дусик – санітарці УПА, мешканці Новогродівки, яка мала тісні зв’язки з калуськими активі стами ГО «Відродження».

Ця ідея була підтримана керівництвами обох міст. А в результаті – успішно втілена: калушани виготовили пам’ятник авторства відомого скульптора Ярослава Скакуна, а новогродівці облаштували сквер і постамент. Відтоді пам’ятник Шевченку служив в Донбаському місті центром всього українського, а між громадами встановилися партнерські стосунки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...