Мед Атлант

У Франківську дитсадок для дітей-переселенців отримав 200 тис. грн на розвиток. ВІДЕО

Дитячий садок “До Ба і Ді” для дітей-переселенців отримав приблизно 200 тис. грн в межах гранту від організації “SILab Ukraine”. Гроші спрямують на зарплати вихователям, їхнє навчання у “Школі нянь”, іграшки та канцелярію.

Про це Суспільному розповіла фінансова менеджерка проєкту Наталія Мельник. З її слів, діти-переселенці відвідують заклад безкоштовно. У планах – залучити до дитсадка маленьких франківців, але на платній основі.

“Садок розрахований орієнтовно на 12 дітей, тому що приміщення не дуже велике. Ще ми можемо взяти до п’яти місцевих дітей. Наші вихованці — різного віку: від трьох до одинадцяти років”, – розповідає Наталія Мельник.

На заняттях діти співають, малюють, граються та готуються до школи. Крім того, педагоги водять їх на лялькові вистави, концерти та майстер-класи. Зранку у садку вихователі займаються з дошкільнятами, а після обіду приходять школярі.

6-річна Ліза з Києва, яка відвідує дитячий садок “До Ба і Ді”, розповідає, в Івано-Франківськ приїхала кілька місяців тому.

“В перший день, коли почалася війна, ми поїхали до дідуся, після – в Карпати. А зараз ми тут”, – каже вихованка садка Ліза.

У садочку з дітьми займаються дві виховательки. Одна з них – переселенка з Харкова Світлана Богуславська. Жінка на початку березня переїхала в Івано-Франківськ. Світлана розповідає, що 27 років працює у дитсадках.

“Діти приходять о 10:00. Ми готуємося до школи. В нас є прописи, математика. Потім ми йдемо на прогулянку. Тут — гарний великий двір. Ми виносимо іграшки й вони бавляться. Після прогулянки батьки забирають дітей на обід. В садочок вони повертаються о 14:00 і ми продовжуємо з ними гратися”, – каже Світлана Богуславська.

Зі слів Наталії Мельник, дитсадок відкрився у березні 2022 року. Працює заклад з понеділка до п’ятниці, з 10:00 до 17:00.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...