Мед Атлант

На Франківщині перевірили продавців акцизного товару: наклали санкцій на майже 7 мільйонів

Попри війну окремі суб’єкти господарювання зловживають при торгівлі підакцизними товарами – такі дії ведуть до недоотримання надходжень до державного бюджету, з якого в подальшому фінансуються ЗСУ, а також наносять шкоду здоров’ю громадян.

За результатами проведених податківцями 205 фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які торгують підакцизними товарами на території Івано-Франківщини, застосовано майже 7 мільйонів гривень фінансових санкцій. Про це повідомляє Головне управління ДПС в Івано-Франківській області.
Найчастішими порушеннями, які виявляють податківці при реалізації суб’єктами господарювання підакцизних товарів є не зазначення кодів УКТЗЕД, ціни товару та обліку його кількості. Зокрема, виявлено 75 таких порушень та застосовано санкцій на 368,7 тисяч гривень. Крім того, виявлено 45 фактів не облікованих товарів на 3 365,9 тисяч гривень.
Також виявлено 18 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, сума фінансових санкцій 180 тисяч гривень.
Зловживали 9 торгівців підакцизними товарами і при продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім. До них застосовано 61,2 тисячі гривень фінансових санкцій та анульовано 10 ліцензій на право роздрібної торгівлі цими товарами.
У 8 випадках мало місце продажу алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який не має статусу громадського харчування – на 54 тисячі гривень.
Виявлено податківцями і 5 фактів роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії на 85 тисяч гривень, 3 факти роздрібної торгівлі через РРО не зазначених у ліцензії на 33,9 тисяч гривень та 3 факти продажу вина столового без РРО – 20,4 тисячі гривень. Викрито 4 факти порушень щодо зберігання (реалізації) фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку та застосовано фінсанкцій на 474,3 тисячі гривень, та вилучено алкогольних напоїв на суму 214,1 тисяча гривень.
Крім того, податківці виявили 5 фактів не обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками, рівномірами-лічильниками чи відсутність їх у відповідному Єдиному реєстрі, за це до суб’єктів господарювання застосовано фінансових санкцій на 160 тисяч гривень.
Найменш поширені порушення при торгівлі алкоголем та тютюном, це продаж тютюнових виробів з полиць самообслуговування та торгівля тютюновими виробами за цінами вищими від максимальних роздрібних цін, по 1 такому факту, фінансові санкції склали 16,8 тисяч гривень. Ще по 1 факту неподання та несвоєчасне подання звіту або зазначені недостовірні відомості про обсяги виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів та зберігання алкогольних напоїв в місцях не внесених до Єдиного державного реєстру місць зберігання – 34 тисячі гривень.
Щодо торгівлі пальним, то податківці виявили 73 факти незабезпечення розпорядниками акцизних складів своєчасного подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального, за це їм доведеться сплатити 73 тисячі гривень. Також, виявлено 2 незареєстровані акцизні склади у системі електронного адміністрування реалізації пального, сума фінансових санкцій – 2 000,0 тисяч гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...