Мед Атлант

На Прикарпатті медики консультують переселенців як захистити здоров’я під час війни. ФОТО

Упродовж літа майже 50 медиків проводять публічні лекції, аби сформувати в українців свідоме ставлення до вакцинації та стану свого здоров’я.

Ініціатива триває в межах нового проєкту ЮНІСЕФ та Українського католицького університету у 5 областях України, серед них Івано-Франківська, повідомила МІСТУ комунікаційниця проєкту Анна Колісник.

На Франківщині таких відкритих зустрічей провели уже 85. Медпрацівникам вдалося проконсультувати понад 900 вимушених переселенців, що обрали для себе новим місцем проживання Івано-Франківську область.

Традиційно найбільше люди цікавляться тим, як отримати щеплення від дифтерії та правця, COVID-19, гепатиту B та поліомієліту. Окрім цього, медики дають поради мамам з питань грудного вигодовування та координують щодо отримання грошової допомоги за програмою «Спільно», яку надає ЮНІСЕФ.

“Багато з внутрішньо переміщених осіб, поспіхом покидаючи домівки, не взяли з собою медичних карток, календарів щеплень, чимало хто з дорослих не пам’ятає, коли здійснювали вакцинацію, багатьом діткам не встигли зробити необхідні щеплення.

Окрім цього, часто ми зустрічаємо людей, які потребують не стільки консультації щодо стану здоров’я, як діалогу – вони лише хочуть розповісти свою історію, свій біль, тож наші медики зачасту стають насамперед слухачами. Це допомагає внутрішньо переміщеним українцям відчути себе почутими та не покинутими серед незнайомих людей”, – розповідає координаторка проєкту в Івано-Франківській області Софія Жаб’як.

Долучитися до проєкту виявили бажання більше 200 медичних працівників із усієї України висловили бажання взяти участь в ініціативі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...