Мед Атлант

Керівництво відомої мережі військових магазинів викрили на махінаціях із гуманітаркою для ЗСУ. ФОТО

Правоохоронці викрили засновника та керівника однієї зі столичних мереж магазинів, що спеціалізуються на продажі товарів військового призначення, на махінаціях із гуманітарною допомогою.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, у квітні підприємці звернулися до однієї зі столичних військових частин із пропозицією привезти для них безплатно бронепластини та захисні шоломи. Вони обіцяли закупити їх власним коштом за кордоном та передати військовим як гуманітарку.

Для цього комерсанти попросили надати підприємству сертифікат на ввезення відповідного товару: це дозволило уникнути проходження митних формальностей та сплати митних платежів до державного бюджету.

Після отримання сертифікату зловмисники завезли з території Польщі до України 1,5 тисячі бронепластин та 300 захисних шоломів. Задекларована вартість товару на той момент становила понад 800 тисяч гривень, а ринкова, за попередніми оцінками, — приблизно 8 мільйонів гривень.

Надалі замість того, аби безоплатно передати товар військовим, підприємці запропонували керівництву частини укласти з ними договір купівлі-продажу та викупити шоломи та пластини за ринковою вартістю. Коли ж військові відмовили — підприємці почали на них тиснути.

Разом із цим вони виставили бронепластини та шоломи на продаж через мережу власних магазинів.

Вчора, 21 липня, слідчі влаштували 8 обшуків за місцями проживання причетних до схеми, у магазинах та складах. У зловмисників вилучили 120 тисяч незареєстрованих набоїв до вогнепальної зброї.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...