Мед Атлант

У серпні в прокат вийде “Снайпер. Білий ворон” — перша воєнна стрічка під час війни. ВІДЕО

Воєнний екшн “Снайпер. Білий ворон” вийде в національний кінопрокат 24 серпня — у день Незалежності України.

Про це повідомляє пресслужба групи компаній у сфері кіно- і телевиробництва FILM.UA. Фільм розповість історію снайпера з позивним Ворон, який бореться за свободу та справедливість, попри власні принципи та упередження.

“Снайпер. Білий Ворон” — перша українська воєнна стрічка, що вийде на великих екранах після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, зазначили в FILM.UA. У ній йдеться про роль українських снайперів в російсько-українській війні 2014-2022 років. Також творці стрічки спробували дати відповіді на запитання “за що ми боремося” та “чому маємо перемогти”.

У фільмі пацифіст-дивак Микола проводить екологічний експеримент. Разом зі своєю вагітною дружиною Настею він живе у власноруч виритій “Норі” під Горлівкою на Донеччині. Подружжя відмовляється від шкідливих благ цивілізації, оскільки хоче довести, що жити в гармонії з природою у 21 столітті можливо. З початком війни на Донбасі окупанти вбивають вагітну дружину Миколи і спалюють його “Нору”. Після цього чоловік вступає в добробат, у лави снайперів.

Фільм створений компанією UM Group за підтримки Державної агенції України з питань кіно. Кінотеатральну дистрибуцію проєкту здійснюють FILM.UA Distribution та Кіноманія.

Робота над стрічкою розпочалася 2019 року. Воєнна драма перемогла на 11-му конкурсному відборі Держкіно України. Режисером стрічки є Мар’ян Бушан, автори сценарію — Мар’ян Бушан та Микола Воронін.

Зйомки фільму відбувалися восени 2020 року на Київщині. У них брали участь військовослужбовці Національної гвардії України.

У ролях — Олег Драч, Андрій Мостренко, Павло Алдошин, Роман Ясиновський, Олег Шульга та інші.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...