Мед Атлант

На Франківщині запрацював молодіжний наметовий табір. ВІДЕО

На Івано-Франківщині для молоді організували літній наметовий табір “Мольфар”. Упродовж шести днів понад 60 учасників з різних міст України житимуть у польових умовах та вчитимуться працювати в команді.

Такий освітній проєкт реалізувала громадська організація “Фундація Регіональних Ініціатив”, йдеться в сюжеті Суспільного.

Усі учасники проєкту живуть просто неба у наметах. Вони самі готують їсти, прибирають та забезпечують себе усім необхідним. Віталій Савчук приїхав зі Львова. Хлопець каже, у таборі йому подобається, до того ж зустрів тут нових друзів.

Він розповідає: “Тут досить цікаво. Я мав схожий досвід молодіжних обмінів за кордоном. Але зараз, оскільки я не виїзний і немає можливості поїхати за кордон, я знайшов тут таку ініціативу. З радістю подався, був радий, коли пройшов”.

Програма табору складається з освітньої та практичної частини. Щодня для молоді організовують різні конкурси та змагання. Усього тут сформували п’ять команд.

За добре виконане завдання учасники отримують бали. А наприкінці таборування обиратимуть команду-переможця.

Богдана Лісняк приїхала із Сумщини. Говорить, у таборі навчилася злагоджено працювати з іншими учасниками, а також дізналася чимало нового про Карпати.

“Мені здається, це — формат симуляційного табору, він — унікальний. Це вперше в моєму житті. До того ж я багато дізналася про міфологію Карпат. Бо я — із Сумщини, тому не дуже з цим знайома. І це — класна можливість для українців з усіх куточків. Бо я знаю, тут є багато учасників зі східних регіонів. Для них дізнатися про цю тематику — дуже цікаво”, — каже Богдана Лісняк.

Допомагають молоді долати труднощі та розкривати себе тренери. Вони також живуть разом з учасниками у наметах. За словами головної програмниці ФРІ-табору Мар’яни Мажак, усі завдання перед стартом проєкту розробляла ціла команда.

Вона розповідає: “Нам важливо, щоб учасники табору зрозуміли, що командна робота — це не лише колектив, з яким ти спілкуєшся, це і взаємодія з іншими людьми. Ми шукали тренінги з психології, спілкувалися з професіоналами, які розуміються в цій сфері. Насправді тут досить прості завдання, які не вимагають якихось навиків. Це — ті самі загадки, які в результаті дають дуже класний ефект. Ви навчитеся чути одне одного”.

У літньому наметовому таборі “Мольфар” зараз живуть 63 учасники. Це – молодь з різних міст України. Деяким із них довелося разом із родиною залишити свої домівки через повномасштабну війну, розказує координаторка табору Анастасія Гайдич.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...