Мед Атлант

В Івано-Франківську на аукціоні продають колекцію марок та картини, щоб зібрати гроші для ЗСУ

В Івано-Франківську благодійний фонд “Українська єдність” розпочав аукціон, щоб укомплектувати авто для військових 80 окремої десантно-штурмової бригади.

Зараз продають п’ять лотів — набір марок та чотири картини. Кожен лот виставлятимуть приблизно тиждень. У планах — зібрати 300 тис. грн, повідомляє Суспільне.

Гроші потрібні для облаштування автомобіля командного центру. Зокрема, їх спрямують на системи зв’язку, спостереження, сонячні панелі для заряджання пристроїв. На аукціоні люди не просто скидають гроші, а й отримують приємний подарунок на згадку про добро, яке вони зробили, — розповідає волонтер та організатор аукціону Назарій Дюк.

Перший лот — серію марок та конверт “Рускій воєнний корабль… Всьо!” — надав волонтер фонду “Українська єдність” із Києва Микола Турик.

Чоловік каже, що особисто привіз їх до Івано-Франківська, адже нікому не зміг довірити такі цінні для себе речі. Стартова ціна лота — 1 тис. грн (станом на 11 серпня 17:00 вона зросла до 3 тис. грн). Виставлятимуть марки до 15 серпня.

Це — найбільш цінний предмет, який у мене є. Сподіваюся, що він потрапить у добрі руки і що ми зберемо хоча б якусь частину від потрібних грошей, — говорить Микола Турик.

Від 15 серпня волонтери щотижня виставлятимуть на аукціон також одну з чотирьох картин.

Їх надали студенти Інституту мистецтв Прикарпатського університету. Також на майстер-класі з дітьми вони написали шість картин, які передадуть пораненим військовим у лікарні.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...