Мед Атлант

Головне управління ДСНС в області отримало черговий транш гуманітарної допомоги з Канади.

Пожежно-рятувальне обладнання та спорядження наші рятувальники одержали від канадських організацій «Допомога пожежникам України» та Торгово-промислової палати Альберта-Україна.

Область є багаторічними партнерами з цими організаціями та реалізовуємо спільні проєкти у рамках Меморандуму про співпрацю між Івано-Франківською областю, Україною та провінцією Альберта, Канада.
Організація «Допомога пожежникам України» майже 10 років співпрацює з Державною службою з надзвичайних ситуацій України та неурядовими організаціями, будуючи міцні взаємовідносини не тільки в Івано-Франківську, але і в інших містах України. На сьогодні організацією в Україну доставлено понад 140 тонн рятувальної та медичної допомоги.
Сьогодні ми отримали вкрай необхідне пожежне обладнання та бойове спорядження. Воно допомагатиме під час рятування людей з-під завалів будівель, внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Крім того, дасть змогу підіймати великі будівельні конструкції, транспортні засоби, розрізати їх і діставати потерпілих. Також отримали обладнання, яке допоможе надавати допомогу на висоті, скелелазне спорядження, яке стане в пригоді у гірській місцевості, – повідомляє голова ОВА Світлана Онищук.
Наші рятувальники будуть додатково вивчати технології використання цього обладнання. Тому обговорили реалізацію пілотного проєкту із 5-ти навчальних програм для українських підрозділів надзвичайних ситуацій. Рятувальники зможуть отримати цінні теоретичні знання, натомість поділяться практичними напрацюваннями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...