Мед Атлант

У Калуші відбувся дитячий християнський табір

З 8 по 14 серпня при найстарішому храмі міста Калуша – Церкві Святого Архистратига Михаїла УГКЦ тривав дитячий християнський табір «Канікули з Богом».

Вперше він проводився саме при храмі і вперше його учасниками стала велика кількість дітей. Наймолодшому було 2 роки, а найстаршому – 73 роки.

Цьогорічним гаслом табору став вираз «З Україною в серці». До організації та власне проведення табору долучилися всі священники цієї церкви, а саме настоятель храму о. Іван Бігун, отець-мітрат Михайло Бігун, о. Василь Бігун, о. Олександр Марков-молодший, о. Любимир Гаєцький, о. Петро Тимцюрак. Аніматорам були викладачі катехитичної школи Христина Глушак-Козак та Мар’яна Сікора.

Програма табору була надзвичайно цікавою та насиченою. Кожен день відповідав певній тематиці, а тому діти з радістю з самого ранку приходили на подвір’я церкви.

Все розпочиналося із спільної молитви. Для дітей проводили патріотичні, мистецькі та рухливі ігри, заняття з арттерапії. Особливо запам’яталися надзвичайні хімічні досліди та поїздка до Скель Довбуша і Гошівського монастиря.

А в останній день табору, який припав на 14 серпня, дітям вручили сертифікати про участь в таборі та почастували солодощами, тортами, піцою, яку безкоштовно роздавали представники міжнародної організації «Siobhans Trans» та громадської організації «Карпатська ініціатива».

Настоятель храму о. Іван Бігун висловлює щиру подяку всім, хто долучився до проведення цього табору. Також дякує депутатові Івано-Франківської обласної ради Назарію Іваніву, депутатам Калуської міської ради Оксані Савчук та Петру Чепілю за фінансове сприяння організації табору.

Він впевнений, що проведення таких заходів сьогодні дає можливість дітям духовно збагатитися та зростати у Божому дусі. Захоплений також великою кількістю людей, які зголосилися допомогти провести табір, що зробило його точно незабутнім та цікавим для всіх учасників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...