Мед Атлант

Спецпроєкт МІСТА до Дня Незалежності. Що думають відомі франківці, посадовці, депутати про головне свято української державності

Нова реальність, нові Герої, нові емоції і нові думки… Від 24 лютого до 24 серпня рівно півроку несамовитої, відважної, героїчної боротьби українців за свою Незалежність. Попри те, що основне свято української держави, відзначатимуть скромно і в основному скорботно, всім зрозуміло, що сьогодні боротьба йде виключно за неї, за нашу НЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Сайт МІСТО запропонував відомим франківцям, посадовцям, депутатам, письменникам та акторам публічно висловитися про що вони думають цього року напередодні 24 серпня. 

 Степан Процюк, письменник

Історія цього дня не сягає кілька десятків років. За цей день віддав всі свої людські сили Тарас Шевченко, спалив свою душу Іван Франко і писала свою «Бояриню» Леся Українка, палахкотячи туберкульозним рум’янцем. За цей день ридали і проклинали вояки УНР, які змушені були здати зброю після поразки. Вірячи у сяєво володимирівсього тризуба, дівчата з УПА випивали ампули з ціанідом, щоб не здатися, не продати мимо своєї волі. Молилися до цього дня Олекса Тихий, Юрій Литвин і Василь Стус. Україна була їхньою релігією. Після вторгнення на нашу землю рашистських країноненависників за Україну і її незалежність віддали своє життя багато героїв і героїнь… так багато життів… так багато болю витає зараз над Україною… Полеглі за неї дивляться нам в очі. Свята боротьба за незалежність України триває…

Оксана Кузів, письменниця

Цьогоріч День Незалежності України — особливий, адже ми, і насправді, виборюємо свою незалежність, свою свободу, свій вільний від чужих захцянок шлях, кров’ю, а, як кажуть, кров людська — не водиця! Із першого дня війни свято вірю у нашу Перемогу і жодного разу навіть сумнівна думка не закрадалася, адже темінь не може  мати перевагу над Світлом, адже зло завжди має бути переможеним і покараним! Вся моя творчість спрямована на висвітлення і прославлення всього, що носить в собі ген українськости, усього, що має дотичність до рідної мови і слова! Для мене моя Вкраїна — понад усе, бо живу з нею у серці! Зі святом Незалежності, моя Державо! Люблю, вірю і вірую, що все буде Україна!

Ярема Стецик, художник

Незалежність для мене штука дуже особиста, йдеться про кожен день. Як відкупитись від солодкої пропозиції легкого заробітку чи слави чи разом відмовитись від дешевого газу. Часто за кожним пунктом приспався капкан. Зараз ми платимо спільно найдорожчим – здоров’ям і життям своїх. Незалежність – це свобода. Подібно до задуму Бога. Вільна воля – навіть божевілля в доброму сенсі. Вітаю!!!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...