Мед Атлант

У Франківську майже удвічі знизилася кількість переходів на індивідуальне опалення

У 2022 році в Івано-Франківську майже удвічі знизилася кількість переходів з централізованого на індивідуальне опалення.

Про це в ефірі радіо “Західний полюс” розповів міський голова Руслан Марцінків, пише Суспільне.

Індивідуальне опалення зменшує споживання газу у півтора раза. Тому голова громади закликає франківців від’єднуватися від централізованого.

“У 2021 році був пік. Цього року зрозуміло, з яких причин люди менше від’єднуються: стало менше грошей, кілька місяців ми втратили на початку війни. Але у будинках СТЕКу люди активно відключаються від централізованого опалення”, — говорить Руслан Марцінків.

З його слів, Івано-Франківськ взимку буде з теплом, якщо все працюватиме у звичному режимі. Виникатимуть лише технічні проблеми.

“У нас, наприклад, є не так багато зварювальників. Багатьох з них мобілізували. Якщо є, то це — люди “золотого віку”. Це буде ускладнювати й збільшувати час ремонту поривів. Крім того, відразу запустити усі 38 котелень неможливо. Вони будуть запускатися протягом двох-трьох днів — до тижня. Це відображатиметься на тому чи іншому мікрорайоні”, — додав міський голова.

До настання морозів у Франківську також готують 50 пунктів обігріву, де люди зможуть переночувати. Зі слів Марцінківа, їх облаштують у школах, клубах та народних домах громади. Також міський голова рекомендує жителям Івано-Франківська запастися електрообігрівачами, а жителям сільської місцевості — твердим паливом.

“Можливі удари по критичній інфраструктурі. Ми бачимо, що ворог зараз б’є по інфраструктурі — Кривий Ріг, Харківська ТЕЦ. Ситуація може бути різна. Від ракетних ударів ніхто не застрахований”, — сказав Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...