Мед Атлант

Понад три мільйони гривень за три години: у Франківську відбувся благодійний аукціон. ФОТО

Вчора, 30 вересня, в Івано-Франківську відбувся благодійний аукціон на підтримку ЗСУ.

За три години франківцям вдалось виручити понад три мільйони гривень для захисників.

Ікону Пресвятої Трійці тут продали за 110 тисяч гривень, а футболку від Національної збірної з футболу – за 65. Прапор України з автографом соліста гурту «Калуш» Олега Псюка, переможця «Євробачення 2022» з піснею «Стефанія», було реалізовано за 95 тис. грн.

Народний депутат Роман Мулик представив також унікальний лот – боксерську рукавичку Олександра Усика з його підписом, яку придбали за 150 тис. грн.
Портрет Степана Бандери художника Федора Майка, що надав Віталій Попович – голова організації українських націоналістів, купили за 100 тис. грн.
Найдорожчий лот, який було реалізовано за 500 тис. грн, – портрет кардинала Любачівського. Його представила Вигодська територіальна громада. Це полотно із сімейної колекції Любові Лаврів – дружини відомого, на жаль, уже покійного художника Олега Лавріва, який, власне, і є автором картини. Цей витвір мистецтва був написаний у 2010 році.

Лотів на аукціоні було понад пів сотні.  Серед них, коштовні ікони, унікальні картини та особисті речі іменитих українців. Охочих поборотися за експонати виявилося понад три сотні.

Виручені кошти планують витратити на обладнання та зимовий одяг для військових. За словами голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук, ініціатива настільки зацікавила українців, що вони почали перераховувати гроші ще до старту аукціону.

На аукціоні за експоновані лоти було виручено 3 млн 128 тис. 555 грн. Проте остаточну суму зі збору коштів оголосимо пізніше, адже на наші рахунки протягом останнього тижня надходили пожертви від тих людей, які хотіли долучитися, але не змогли взяти участь у заході. – пише Світлана Онищук у соцмережі.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...