Мед Атлант

Безкоштовні обстеження та консультації: у Франківську стартував «Місяць здоров’я». ФОТО

Сьогодні, 12 жовтня в Івано-Франківську відбулася пресконференція з нагоди старту проєкту “Місяць здоров’я”.

Ця програма, яку ініціювала та впроваджує декілька років поспіль народний депутат України Оксана Савчук, вже стала традиційною для іванофранківців.

«Війна не зупинить нас. Українці мають можливість перевірити свій стан здоров’я, щоб бути стійкими та дати гідний відсіч окупанту. Наші воїни на фронті забезпечують нам можливість зробити всі необхідні кроки задля здорового майбутнього», – зазначає ініціаторка проєкту Оксана Савчук.

Цьогоріч програмою передбачено УЗД органів черевної порожнини, грудних та щитоподібних залоз. До жителів територіальної громади виїжджатимуть мобільні медбригади, аби всі бажаючі пройшли медичне обстеження в лікарських амбулаторіях. Продовжать роботу виїзні групи лікарів на дім з обстеження маломобільних пацієнтів.

“Цього року ми сформували бригади для дітей та дорослих. Ці бригади приїжджатимуть в амбулаторії, щоб надавати допомогу в селах нашої громади. Такі проєтки важливі, адже люди забувають звертатися до спеціалістів, особливо коли є хронічні хвороби. На сьогоднішній момент здоров’я підтримувати дуже важливо. Наша місія, особливо в часи війни, зберегти життя” – каже Ольга Савчук, керівник КП ЦПМД.

Окрім вищезазначених послуг, франківці зможуть перевірити родимки, пройти консультації дерматолога, мамолога, кардіолога, офтальмолога та психолога.

“Наша клініка має сучасне обладнання для виявлення глаукоми — це дуже підступна хвороба, симптоми якої можна й не відчути. До нас часом приходять пацієнти, які вже втрачають зір, тому важливо проходити обстеження кожного року”, – зазначив Вадим Водяник, лікар-офтальмолог клініки «Гіппократ».

Цьогоріч місяць здоров’я стартував з 10 жовтня і триватиме до листопада.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...