Мед Атлант

Поблизу Франківська волонтери відбудовуватимуть будинок для дітей з Маріуполя

З 29 жовтня до 13 листопада в Угринові, що поблизу Івано-Франківська, відбудеться волонтерський табір “Будуємо Україну Разом” у межах програми “Мріємо та діємо”.

Волонтери планують відремонтувати будинок для десяти дітей з дитячого будинку з Маріуполя. Про це Суспільному повідомили у пресслужбі “БУРу”.

“Війна зруйнувала дитячий будинок сімейного типу родини Давидових з міста Маріуполь. Зараз батько Іван боронить країну, а матері з десятьма дітьми довелося виїхати в Італію на звичайному легковому автомобілі. Але вже 25 серпня вони повернулися в Україну, щоб діти змогли надалі навчатися в українській школі”, — пишуть у повідомленні.

Будинок для цієї родини знайшла команда благодійного фонду “YOUkraine — Ти є країна”. Тепер волонтери “БУРу” готуються відремонтувати приміщення та підготувати його до проживання.

Табір в Угринові відбудеться у два заїзди, повідомляють у пресслужбі “БУРу”. Волонтери планують зробити ремонт у будинку й облаштувати його всіма необхідними меблями й технікою.

“Головна мета — зробити все для того, щоб ці діти мали достойні умови для спокійного життя і розвитку навіть кращі, ніж вони мали до війни, щоб поступово забувати про всі ті жахи, що увірвалися у їхнє життя”, — йдеться у повідомленні.

Зараз “БУР” шукає волонтерів, які хочуть приєднатися до табору й допомогти підготувати будинок для родини. Долучитися можна з 16 років. Для цього потрібна згода батьків. Щоб стати волонтером, потрібно заповнити анкету за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...