Мед Атлант

Графік аварійних вимкнень не передбачає точної дати та часу, – голова ОВА

Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук отримала від мешканців області багато повідомлень, у яких просять опублікувати час, райони чи вулиці міст, де тимчасово вимикатимуть електроенергію. 

Вона наголосила, що у нашій області не планові вимкнення світла, а аварійні.

“Графік аварійних вимкнень не передбачає точної дати та часу. Неможливо передбачити до хвилини точний час, коли саме необхідно вимкнути лінії електропередач. Я прошу з розумінням поставитися до цього”, – каже Онищук.

За її словами, ОВА активно комунікує з фахівцями Західного територіального управління обслуговування мережі НЕК “Укренерго” та “Прикарпаттяобленерго”, для коригування вимкнення світла в області, щоб вони були рівномірними й не тривали довше ніж кілька годин.

“Тому я прошу кожного продовжити економне споживання електроенергії. Важливо розуміти, що в Україні є одна енергосистема і Івано-Франківщина є її частиною. Кожен з нас може зробити свій вклад у зміцнення енергосистеми держави. Чим економніше ми будемо використовувати електроенергію, тим менше буде вимкнень. Ситуація в енергосистемі України складна, на її відновлення потрібен час”, – додала голова ОВА.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...