Мед Атлант

Зеленський і Залужний привітали військових із Днем Сухопутних військ ЗСУ

Президент Володимир Зеленський привітав військовослужбовців Сухопутних військ Збройних сил із їхнім професійним святом, подякувавши їм за протистояння російській агресії.

Урочиста церемонія відбулася у Білій залі Героїв України у Маріїнському палаці за участі представників різних родів військ, повідомляє Офіс президента.

“У вашій особі я хочу привітати всіх тих, хто сьогодні не тут, на передовій. Це — солдати, офіцери, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, це всі механізовані і танкові війська, ракетні війська, артилерія, армійська авіація і ППО, підрозділи тилового і технічного забезпечення, спеціальні війська. Це — тисячі бійців, які щодня й щоночі доводять, що Україну не здолати, а українців не підкорити”, — звернувся президент до присутніх.

Він нагородив військовослужбовців Сухопутних військ ЗСУ та передав державні нагороди членам родин загиблих українських захисників.

“Ми маємо пам’ятати, що за кожним здобутком наших сил оборони – життя героїв, які були віддані за незалежність”, – сказав гарант.

Президент закликав пам’ятати про ціну, яку платить Україна за відстоювання своєї незалежності.

“Нікому з нас не дано знати, скільки ще таких церемоній відбудеться, перш ніж ми дійдемо до тієї головної, бажаної церемонії, на яку чекають мільйони українців. Але українська перемога буде. Ми відзначимо її. Я прошу всіх вас: у думках про нашу перемогу, в очікуванні нашої перемоги, у майбутньому святкуванні нашої перемоги й після нашої перемоги, будь ласка, завжди зберігайте одне відчуття – відчуття вдячності воїнам, які виборюють перемогу для України. І відчуття вдячності родинам наших воїнів, які дали українському народові таких героїчних людей”, — додав Зеленський.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих воїнів.

Раніше із Днем сухопутних військ українських військових привітав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Сухопутні війська ЗСУ були сформовані у складі Збройних сил на підставі указу президента відповідно до статті 4 Закону України “Про Збройні сили України” в 1996 році. Роди військ Сухопутних військ Збройних сил України: механізовані та танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...