Мед Атлант

США готуються відправити в Україну системи Patriot — CNN

Адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо відправлення в Україну системи протиракетної оборони Patriot.

Про це повідомляє CNN з посиланням на двох американських чиновників і високопоставленого представника адміністрації.

За словами джерел телеканалу, про таке рішення можуть оголосити вже цього тижня.

Розроблений Пентагоном план, ще має бути схвалений міністром оборони США Ллойдом Остіном, після чого він буде направлений на підпис президенту США Джо Байдену. Три джерела повідомили CNN, що таке схвалення очікується.

Телеканал зазначає, що наразі невідомо, скільки ракетних установок буде надіслано, але типова батарея Patriot містить радар, який виявляє та супроводжує цілі, комп’ютери, енергетичне обладнання, станцію керування бойовими діями та до восьми пускових установок, кожна з яких містить чотири готові до стрільби ракети.

Співрозмовники CNN наголосили, що після остаточного узгодження планів, Patriot будуть відправлені “найближчими днями”, а українські військові пройдуть навчання з їхнього використання на базі армії США в Німеччині.

Україна просила систему протягом багатьох місяців, але логістичні проблеми її доставки та експлуатації є величезними. Попри ці перешкоди, “реальність того, що відбувається на місці” змусила адміністрацію США ухвалити рішення про передачу системи Україні, сказав високопосадовець адміністрації.

Це буде найефективніша система оборонної зброї великої дальності, яка буде надіслана в Україну, і чиновники кажуть, що вона допоможе захистити повітряний простір і для країн НАТО у Східній Європі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...