Мед Атлант

Суд виніс вирок прикарпатцю, який продавав крадену гуманітарну допомогу на ринку

Івано-Франківський міський суд визнав винним жителя Франківщини, який обманом отримав продукти начебто для ЗСУ від однієї з релігійних громад і продавав викрадену з Франківського драмтеатру гуманітарну допомогу для переселенців.

Про це йдеться у вироку суду, пише Суспільне.

Суд з’ясував, що наприкінці квітня 2022 року чоловік, уродженець села Куничі, познайомився з настоятелем римо-католицької парафії Ісуса Христа Царя Всесвіту у Франківську і дізнався, що церква займається благодійністю. Згодом він обманом отримав від громади продуктів на 8 тис. 730 грн нібито для ЗСУ.

Крім того, чоловік, працюючи охоронцем гуманітарного хабу у Франківському драмтеатрі, викрав гуманітарну допомогу, яку збирали для переселенців, на понад 81 тис. 339 грн. Це, зокрема, — медикаменти, підгузки, одяг.

Після цього чоловік на таксі відвіз викрадені речі на ринок і продавав їх. На ринку його помітив волонтер, який викликав поліцію.

Обвинувачений визнав вину в повному обсязі, щиро розкаявся у вчиненому і просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 4 ст. 185 ККУ і призначив п’ять років позбавлення волі. На підставі ст. 75 ККУ, чоловіка звільнили від відбування покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням і встановили іспитовий строк три роки.

Також суд стягнув з чоловіка 48 тис. 522 грн на користь держави за проведення судових експертиз.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...