Мед Атлант

2022 рік: топ-10 фактів незаконного переміщення товарів

Львівська митниця підготувала топ-10 фактів незаконного переміщення товарів за 2022 рік.

  • «Старлінки» та солодощі – на мільйон гривень
У листопаді в пункті пропуску «Грушів – Будомєж» було виявлено 12 нових роутерів, кабелі, мережевий адаптер марки «Starlink», 10 зовнішніх акумуляторів «EcoFlow» і переносну електростанцію «Bluetti», що їх намагалися провезти без декларування. Крім того, в багажному відділені знайшли понад 270 кг незадекларованих солодощів: 1026 упаковок Ferrero Rocher, а також 336 наборів «Kinder Chokolate» і «KinderAdventcalendar».
  • «Яблучка» і планшети вартістю 1,5 мільйона гривень
У жовтні в пункті пропуску «Шегині – Медика» в одному з мікроавтобусів митники виявили 224 одиниці високовартісної техніки: 39 iPhone останніх моделей, 73 планшети Samsung, а також бездротові навушники AirPods, ноутбуки Apple MacBook Air тощо. Орієнтовна вартість товару, прихованого в салоні мікроавтобуса – понад 4,5 млн гривень.
  • 170 тис євро і 153 тис доларів – в українки з паспортом РФ
Того ж місяця в пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» в жительки Донецької області, яка прямувала до Польщі рейсовим автобусом, знайшли незадекларовані 170 тис євро і 153 тис доларів США. Окрім грошей, у неї виявили паспорт громадянки російської федерації.
  • 2400 ювелірних прикрас
Також у вересні працівники пункту пропуску «Шегині – Медика» не допустили незаконного ввезення в Україну майже 2400 одиниць ювелірних виробів – сережок, підвісок та каблучок. Водій мікроавтобуса, у якому виявили прикраси, «забув» внести товар у декларацію.
  • Рекордні сигарети
У липні в пункті пропуску «Краківець – Корчова» митники вилучили 200 тисяч одиниць (1000 пачок) незадекларованих одноразових електронних сигарет “ELF BAR загальною орієнтовною вартістю понад 27 млн гривень.
  • Гранати під виглядом гуманітарки
У березні в пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» викрили комерційний вантаж, який прибув як гуманітарна допомога. 2300 ящиків плодів гранату, вагою понад 20 тонн і вартістю майже 5 тис доларів США, віддали на потреби ЗСУ.
  • Ліквідація міжнародного наркотрафіку
У поштовому відправленні, яке надійшло з однієї із європейських країн, працівники Львівської митниці під час перевірки виявили таблетки з вмістом трамадолу. Про цей випадок митники повідомили правоохоронні органи, а згодом провели спецоперацію з викриття міжнародного каналу переміщення заборонених речовин на територію нашої держави під виглядом посилок з побутовою технікою. «Прибутки» зловмисників від наркобізнесу становили понад 1 млн гривень на місяць.
  • Тютюн для оздоровлення
У лютому працівники митного поста «Львів-поштовий» в посилці зі США виявили прихований товар: замість протеїну – 38 кг тютюну. Натомість у митних деклараціях було вказано, що у міжнародних відправленнях – оздоровчі білкові суміші для напоїв.
  • 9 мільйонів – у ґумках
У січні в пункті пропуску «Краківець – Корчова» вилучили товар майже на 9 мільйонів гривень. Це були щітки склоочисників, задекларовані як «змінні ґумки до щіток склоочисника та футляри для окулярів», вартістю близько 760 тис гривень.
  • Курйозна знахідка: марихуана – в шкарпетках
У ніч перед Різдвом у пункті пропуску «Краківець – Корчова» митники знайшли марихуану, яку молодий чоловік перевозив у шкарпетках, косметичці та спідній білизні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...