Мед Атлант

“Хлопчик у мене з характером”: як службовий собака Лорд отримав медаль та вчиться виявляти порушників

В Івано-Франківську службовий собака нацгвардійців Лорд отримав медаль “За віддану службу” III ступеня після того, як затримав грабіжника.

Наразі Лорд продовжує навчання, щоб знаходити зброю, йдеться в сюжеті Суспільного.

Це — перша нагорода собаки, каже нацгвардієць Артем. Саме він разом з Лордом під час патрулювання у міському парку затримали крадія. Чоловік намагався відібрати в дівчини сумку, проте собака зловила нападника. За це чотирилапого помічника нагородили медаллю командувача Нацгвардії України для службової собаки.

“Він — дуже активний, і, як молодий пес, намагається себе зараз поставити вище від усіх. Лорд стає агресивнішим до інших собак. Хлопчик в мене з характером. Бешкетує часто”, — каже Артем.

Нацгвардієць також його дресирує. Військовослужбовець каже, Лорд — молода однорічна вівчарка, у якої ще формується характер. За рік-два пес подорослішає й стане більш слухняним, пояснює Артем. За три роки роботи кінолога Лорд — його другий вихованець. Зараз собака вчиться долати бар’єри та відпрацьовує способи затримання.

“Ним треба займатися 3-4 години на день. Давати перерви, щоб собака розуміла, що в нього є заняття, а є відпочинок, і він може побігати, погуляти, пострибати. Потрібно займатися хвилин 40, а — 20 залишати на відпочинок”, — розповідає Артем.

Окрім регулярних тренувань, Лорду потрібен й правильний режим харчування. Зараз собака важить понад 40 кг. За словами Артема, пес ще підросте.

“Його норма корму — 650 г на добу. В нього — дворазове харчування: зранку й увечері. Якщо ввечері йдемо на службу, намагаємося Лорда дві години до виходу погодувати”, — говорить кінолог.

Наразі собаку продовжують навчати. Наступний етап — загальний курс підготовки у центрі в Золочеві, де він отримає диплом про отримання навичок з пошуку зброї.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...